Share This Article
Kuruluşlar için mevcut en iyi ipuçları ve araçlarla başlangıç sunucu yanıt süresini nasıl azaltabileceğinizi öğrenin.
Bir e-ticaret web sitesinin başarısına katkıda bulunan sürükleyici medya, akıllı e-posta pazarlaması, zeki çok kanallı stratejiler ve zamanında promosyonlar gibi birçok faktör vardır. Ancak en sofistike perakendeciler bile, yavaş site performansı nedeniyle dönüşüm oranlarının ve karlılıklarının düştüğünü görebilirler.
Bu nedenle, e-ticaret sitenizi teknoloji yığınınızın her seviyesinde optimize etmek, ilk sunucu yanıt sürenizi iyileştirmek de dahil olmak üzere kritik öneme sahiptir. Google’dan alınan veriler üzerinde yapılan Shopify araştırmasına göre, site hızınızı sadece yarım saniye azaltmak bile dönüşüm oranı üzerinde ve genel müşteri deneyimi üzerinde önemli bir etkiye sahip olabilir.
Güvenilir bir şekilde hızlı site hızları aynı zamanda gelişmiş SEO sıralamaları sayesinde marka görünürlüğünü de sağlar. Hızlı bir sunucu yanıt süresi, Google’ın sitenize yeni müşterileri çekmek için ihtiyaç duyduğunuz sıralamaları vermesini sağlamanın önemli bir parçasıdır.
Bu makalede, sunucu yanıt sürelerine, e-ticarette neyi etkilediklerine ve bunları mümkün olduğunca düşük tutmak için temel stratejilere derinlemesine bakacağız.
Sunucu yanıt süresi nedir?
Her e-ticaret web sitesi bir sunucuda – veya daha karmaşık mimarilerle birden fazla sunucuda – barındırılır. Sunucu yanıt süresi, bir kullanıcının bir web sunucusuna istek göndermesi ve o sunucunun isteği işleyip yanıt göndermesi için geçen milisaniye sayısıdır.
Bir kullanıcı URL’nizi bir tarayıcıya yazdığında veya sitenize gitmek için bir arama bağlantısına tıkladığında, sunucunun neredeyse anında yanıt vermesi çok önemlidir, aksi takdirde kullanıcının siteden ayrılma ve bir daha geri gelmeme riski vardır.
Sunucu yanıt süresi için belirli bir metrik, ilk bayt süresidir (TTFB). İlk bayt süresi, kullanıcının istek yaptıktan sonra sunucudan ilk veri baytını alması için geçen süredir. İyi bir TTFB puanına sahip olmak kritik öneme sahiptir – bu, isteklerine yanıt olarak bir şeylerin olduğunu gösterir, böylece sitenizi yavaş veya gecikmeli olarak algılamazlar.
Perakendeciler neden sunucu yanıt sürelerini azaltmalıdır?
Hızlı bir sunucu yanıt süresi, web sitenizde hızlı ve sorunsuz işlemler gerçekleştirmek için çok önemlidir. Unbounce tarafından yapılan bir tüketici anketinde, katılımcıların %45’i bir e-ticaret sitesinin beklenenden daha yavaş yüklenmesinin satın alma olasılıklarını düşürdüğünü söyledi.
Ayrıca, sitenizde satın almak için yeterince uzun süre kalmayan birine hiçbir şey satamazsınız. Potansiyel bir müşterinin siteden ayrılma olasılığı, sayfa yüklenme süresi bir saniyeden üç saniyeye çıktığında %32 artıyor.
Google’ın arama algoritması, “iyi sayfa deneyimi” dedikleri şeye sahip web sitelerine öncelik verir. Sunucu yanıt süresi, genel TTFB puanının bir parçası olarak, Google’ın sayfa deneyimi metriklerinin temel taşıdır. Bir TTFB puanı, kullanıcılarınızın en az %75’i için 800 milisaniye veya daha az ise Google tarafından “iyi” olarak kabul edilir.
Shopify’da, yakın zamanda 200.000’den fazla mağazanın Temel Web Ölçümlerine baktık. Ortalama bir Shopify sitesinin İlk Bayt Süresi (TTFB) 0.51 saniyeydi. Diğer e-ticaret platformlarındaki mağazalar için ortalama TTFB 1.4 saniye, en yavaşı ise 1.99 saniyeydi.
İyi bir sayfa deneyimi sağlamanın temel faktörlerinden biri, Temel Web Ölçümleri puanınızı iyileştirmektir. Temel Web Ölçümlerinizi iyileştirmek, TTFB’nizden büyük ölçüde etkilenen hızlı yüklenme sürelerini içerir. Sitenizin hızını ne kadar optimize ederseniz, etkileşiminiz, müşteri sadakatiniz ve dönüşüm oranlarınız o kadar yüksek olacaktır.
Sunucu yanıt süresini ve hızını etkileyen faktörler nelerdir?
Modern e-ticaret alışveriş deneyimlerini bu kadar sofistike yapan şeylerin çoğu, aynı zamanda onları yavaşlatan şeylerdir. Modern tüketicilerin hızla gelişen beklentilerini karşılayan web sitelerini güçlendirmek için çok sayıda kaynak gerekir.
Sunucular ve işlem süresi üzerinde ağır bir şekilde etki edebilen faktörlerden bazıları şunlardır:
Kişiselleştirilmiş alışveriş deneyimleri Kişiselleştirilmiş ürün önerileri, özelleştirilmiş tavsiyeler ve hedefli promosyonlar sunmak, gerçek zamanlı veri işleme, çok sayıda veritabanı çağrısı ve karmaşık algoritmalar ile oluşturulur. Tüm bunlar, barındırma sunucularının ve ağların her müşteri için dinamik olarak özelleştirilmiş bir deneyim oluşturmasını gerektirir.
Sosyal medya entegrasyonları Sosyal kanallardan gerçek zamanlı güncellemeleri ve kullanıcı tarafından oluşturulan içeriği göstermek, birden fazla entegrasyon ve üçüncü taraf platformlara ve sağlayıcılara yapılan çağrıları gerektirir. Sitenizden doğrudan sosyal medya etkileşimlerini etkinleştirmek, müşterilerinize sorunsuz bir deneyim yaratmak için önemli kaynaklar gerektirir.
Gelişmiş arama ve filtreleme Büyük bir ürün kataloğunuz varsa, gerçek zamanlı filtreleme ve gelişmiş arama özelliklerini etkinleştirmek çok kaynak yoğun olabilir. Alıcılar ürünleri hızlı ve kolay bir şekilde bulmak ve göz atmak ister ve algoritmaları çalıştırmak ve çok sayıda sonuç göstermek çok fazla işlem ve veritabanı çağrısı gerektirir.
Bu özellikler, modern e-ticaret web sitelerinde performansı etkileyebilecek her şey değildir. Sağladığınız satın alma deneyimi ne kadar sağlam olursa, ağlarınızdan ve altyapınızdan o kadar çok şey istemiş olursunuz.
E-ticaret teknoloji yığınınızın alt seviyelerinde yavaş bir sunucu yanıt süresine neden olabilecek başka sorunlar da vardır. Bunlar şunları içerebilir:
Yetersiz güçte veya aşırı yüklenmiş sunucular
Barındırma sunucularınızda RAM, CPU veya depolama dahil yeterli fiziksel kaynak olmaması, yavaş yanıt sürelerine yol açabilir. Bazı sağlayıcılar paylaşılan barındırma ortamlarını aşırı tedarik eder, bu da talep arttığında performans sorunlarına yol açar.
Verimsiz kod
Web siteniz, özellikle mikro hizmetler olmak üzere, yapılarınızda başsız mimariler kullanıyorsa, kod tabanları kolayca yayılabilir. Bu, gerekli olmayan kaynaklara aşırı çağrılara, artık gerekmeyen işlevler için isteklere ve daha fazlasına yol açabilir – tüm bunlar sunucularınızı ve bağlantılarınızı yüklerken site performansını yavaşlatır.
Aşırı HTTP istekleri
Kod tabanınız çok fazla harici komut dosyası çağırıyorsa (optimize edilmemiş CSS ve javascript dosyaları dahil), sitenizde aşırı HTTP istekleri oluşması kolaydır. Her HTTP isteği, web sitenizin veri istemesi ve geri alması gerektiği anlamına gelir, bu yüzden yalnızca kesinlikle gerekli olanı istediğinizden emin olmak istersiniz.
Yüksek gecikme
Modern e-ticaret siteleri, dağıtılmış kaynaklara yapılan çok sayıda çağrıya dayanır ve bu çağrıların her biri bir ağ üzerinden geçer. Optimize edilmiş bağlantı ve kod tabanları olmadan, yüksek gecikme ve ağ yavaşlamaları yaşamak kolaydır. Diğer platformlarda barındırılan üçüncü taraf kaynaklara ne kadar çok çağrı yaparsanız, gecikme sorunları yaşama olasılığınız o kadar artar. Gecikmeye karşı yanıt süresini düşünürken, gecikme verinin bir ağ üzerinde hareket etmesi için gereken süredir, bu nedenle yanıt süresini hesaplamak hem gecikmeyi hem de sunucuda isteği işlemek için gereken süreyi içerir.
Sunucu yanıt sürelerini nasıl azaltabilirsiniz?
Bir e-ticaret sitesi için sunucu yanıt süresini azaltmak, doğru altyapıya ve teknik becerilere erişim olmadan zor olabilir. Ancak, sunucu yanıtını iyileştirmenin bazı yolları oldukça basit olabilir. Makul derecede basit olandan daha teknik olana kadar, atabileceğiniz bazı eyleme geçirilebilir adımları gözden geçirelim.
Doğru e-ticaret platformunu seçin
Sunucu yanıt sürelerini etkileyen sorunların çoğu altyapı ve ağ düzeyindedir, bu nedenle doğru platform sağlayıcısını bulmak çok önemlidir. Her e-ticaret platformu mağazalarını hızlı hale getirmek için zaman, çaba ve kaynak harcamaz. Birçok açıdan, yavaş sunucu yanıt sürelerini ele almanın en kolay ve en etkili yolu, mağazanızı barındırmak için özel, dağıtılmış ve optimize edilmiş kaynaklar sağlayan Shopify gibi bir sağlayıcı bulmaktır.
Bir içerik dağıtım ağı (CDN) uygulayın
Perakendecilerin sunucu yanıt süresini iyileştirmelerinin bir başka yolu da bir CDN kullanmaktır. Sunucularınız müşterilerinizden fiziksel olarak uzak olduğunda, verinin seyahat etmesi daha uzun sürer ve yanıt süreleri yavaşlar. CDN’ler, müşterileriniz tarafından daha hızlı erişilebilmesi için statik içeriğinizi (resimler, metin ve video dahil) depolayan dünya çapında dağıtılmış sunuculara sahiptir. Kendi CDN’nizi oluşturup yaratabilirsiniz, ancak Cloudflare gibi bir sağlayıcıyla çalışmak veya her mağazayı hızlandırmak için zaten bir CDN kullanan Shopify gibi bir platform kullanmak çok daha kolaydır.
Veritabanlarınızı ve uygulamalarınızı optimize edin
Ürünleri görüntülemek, müşteri verilerini almak, satışları işlemek ve diğer önemli e-ticaret işlevleri, veritabanınıza çok sayıda çağrı yapmayı gerektirir. Bu nedenle, gereksiz verileri ortadan kaldırmak, sık aranan sütunları indekslemek ve büyük tabloları bölümlemek için veritabanlarınızı optimize etmek çok önemlidir. Ayrıca, her etkileşimi optimize etmek ve gereksiz kod veya mantığı kaldırmak için veritabanlarınıza erişen kodu düzenlemeniz gerekecektir.
Gelişmiş önbelleğe almayı etkinleştirin Önbelleğe alma, web sitenizin resimler, komut dosyaları ve CSS dosyaları gibi statik kaynakları web tarayıcılarında yerel olarak depolamasına olanak tanır. Sitenizde tarayıcı önbelleğe almayı etkinleştirmek, tekrar eden ziyaretçilerin daha hızlı yanıt süresine sahip olmasını sağlayacaktır. Ayrıca, veritabanınızda veya statik varlıkları daha hızlı sunmak ve tüm ziyaretçiler için yanıt sürelerini hızlandırmak için bir CDN kullanarak sunucu tarafı önbelleğe almayı etkinleştirebilirsiniz.
İçeriği optimize edin ve gereksiz yükü azaltın E-ticaret sitenizi hızlı tutmak için, resimlerinizin ve videolarınızın boyutunu sıkıştırma ve optimizasyon yoluyla aktif olarak en aza indirmelisiniz. Ayrıca daha hızlı aktarılabilmeleri için CSS ve JavaScript dosyalarını küçültebilirsiniz. Sitenize yeni içerik eklenirken düzenli olarak gözden geçirdiğinizden ve optimize ettiğinizden emin olun.
En son web teknolojilerine güncelleyin E-ticaret siteniz birkaç yıldır varsa, en son web teknolojilerine tam olarak güncel olmayabilirsiniz. Protokoller, çerçeveler ve kütüphaneler sürekli olarak daha verimli, daha güvenilir ve daha güvenli olacak şekilde güncelleniyor ve optimize ediliyor. Kod tabanınızı ve altyapınızı düzenli olarak gözden geçirmeli ve HTTP/3 gibi en son teknolojileri kullanacak şekilde güncellemelisiniz.
Sunucu performansını aktif olarak izleyin ve sürdürün E-ticaret web siteleri ve teknoloji yığınları sürekli gelişiyor, bu nedenle web sitenizin ve sunucu performansınızın izlenmesi önemlidir. Google’ın PageSpeed Insights’ı ile sitenizin performansını düzenli olarak gözden geçirmeli ve performans sorunları, anormallikler, darboğazlar ve daha fazlası konusunda sizi uyarmak için sunucularınıza izleme araçları uygulamalısınız. Hatta yoğun trafik zamanlarında performansı sağlamak için altyapınızı düzenli olarak yük testine tabi tutmayı düşünebilirsiniz. Bu, yavaş yanıt sürelerinden bir müşteri veya işiniz etkilenmeden önce performans sorunlarını proaktif olarak ele almanıza olanak tanır.
Sunucu yanıt süresini azaltmak için en iyi araçlar Sunucu yanıt süresini azaltmanıza yardımcı olabilecek birkaç araç kategorisi vardır. Her kategorinin temel işlevlerini ve çalışabileceğiniz bazı araç ve sağlayıcı örneklerini gözden geçireceğiz.
Sayfa hızı testleri Web sitenizin performansını, sunucu yanıt süresi dahil olmak üzere düzenli olarak gözden geçirmek için Google’ın PageSpeed Insights, Solarwinds’in Pingdom ve GTmetrix gibi tarayıcı tabanlı kapsamlı hız testlerini kullanabilirsiniz. Her biri size TTFB dahil olmak üzere genel performansınız hakkında raporlar ve yükleme sürelerini iyileştirmek için atabileceğiniz önerilen eylemler sunar.
Kullanıcı deneyimi testi Sayfa hızı testlerine benzer şekilde, kullanıcı deneyimi araçları, web sitenizde farklı konumlardan farklı cihazlardan kullanıcı etkileşimlerini simüle eder. Catchpoint’in Web Page Test ve Chrome’un Kullanıcı Deneyimi (CrUX) gösterge tablosu, hangi iyileştirmelerin gerekli olduğunu görmenize yardımcı olmak için TTFB ve diğer performans metrikleri hakkında veri sağlar.
Gözlemlenebilirlik ve uygulama performansı izleme (APM) Tüm teknoloji yığınınızın performansına daha yakından ve daha ayrıntılı bir bakış için Dynatrace, New Relic ve Cisco’nun AppDynamics gibi uygulama izleme araçları olan bir gözlemlenebilirlik platformuna yatırım yapabilirsiniz. Bu araçlar, sistem davranışı hakkında gerçek zamanlı veriler sağlayarak performans sorunlarını hızlı bir şekilde bulmanıza ve tanımlamanıza olanak tanır. Ayrıca uygulama performansınızı izlerler, böylece teknoloji yığınınızın alt seviyelerindeki potansiyel darboğazları ve yavaşlamaları bulup çözebilirsiniz.
Platform ve gösterge tablosu raporlaması
Shopify gibi modern e-ticaret platformları, Google’ın Temel Web Ölçümleri ve diğer metrikler hakkında performans gösterge tabloları ve dahili raporlama sunar. Mağazanızı Shopify gibi bir platformda kurarsanız, bu raporları düzenli olarak inceleyebilir ve sürekli iyileştirmeler yapmak için performansı analiz edebilirsiniz.
Sunucu yanıt sürelerinizi sürekli olarak nasıl iyileştirebilirsiniz?
Günümüzün yüksek talepli tüketicisine ayak uydurmak için, çoğu perakendecinin e-ticaret sitelerini sürekli olarak güncellemesi ve iyileştirmesi gerekecektir. Ancak eklenen her yeni yükseltme, özellik veya ürünle birlikte site performansı üzerinde potansiyel bir etki vardır. Potansiyel sorunların önüne geçmek, proaktif bir yaklaşım ve düzenli bir izleme, yükseltme ve bakım programı gerektirir.
Sunucu yanıt sürelerini düşük tutmak için iyi bir sürekli iyileştirme planı şunları içermelidir:
- Sunucu donanımı, ağ bağlantısı ve yazılım dahil olmak üzere teknoloji yığınınızın altındaki altyapı ve uygulamaları düzenli olarak yükseltmek.
- Yeni kod çerçeveleri, ağ protokolleri ve sunucu işletim sistemleri ve yazılımları dahil olmak üzere e-ticaret teknoloji yığınınız genelindeki en son teknolojik gelişmeler hakkında güncel kalmak.
- Performans için KPI’lar oluşturmak ve performansın yüksek kalmasını ve yanıt oranlarının düşük kalmasını sağlamak için performansı izlemek. Sitede değişiklikler yapıldıkça sorunları proaktif olarak tanımlamak ve ele almak için birkaç araç kullanmayı planlamalısınız.
- Analitik, anketler, portallar ve destek zorlukları aracılığıyla müşterilerinizden periyodik olarak geri bildirim toplamak. Bu, performansla ilgili ayrıntılı sorunları belirlemenize yardımcı olmakla kalmaz, aynı zamanda müşterileriniz için en önemli olanı belirleyerek buna göre önceliklendirmenize yardımcı olur.
Hızlı sunucu yanıt süreleri sunan bir sağlayıcıyla ortaklık kurun
Çoğu perakendeci için modern, sağlam bir satın alma deneyimi sunarken sunucu yanıt sürelerini hızlı tutmak zor bir denge oyunudur. Sunucu yanıt sürenizi etkileyen sorunların çoğu teknoloji yığınının altında yatar – başarılı bir şekilde iyileştirmek için yüksek düzeyde erişim ve teknik beceri gerektiren bir alanda.
Düşük sunucu yanıt sürelerine giden daha kolay bir yol, dünyadaki en hızlı mağazaları barındırmaya kendini adamış Shopify gibi bir platformla ortaklık kurmaktır. Web sitenizi Shopify üzerinde oluşturduğunuzda, ticarette ortalama olarak diğer büyük platformlardan 2.8 kat daha hızlı olan en hızlı sunucu hızına erişim kazanırsınız.
Bu, çok hızlı bir ilk sunucu yanıt süresini içerir. Ortalama bir Shopify mağazasının TTFB’si 0.51 saniyedir ve bu, Google’ın iyi bir puan olarak kabul ettiği 0.8 saniyeden tam 0.3 saniye daha azdır. Bu, sunucu yanıtını azaltma çalışmalarının çoğunu ortadan kaldırmanıza ve teknik kaynaklarınızı yeniliğe yeniden odaklamanıza olanak tanır. Shopify ile ayrıca pahalı izleme araçlarına yatırım yapmak zorunda kalmadan yerleşik performans gösterge tablolarına erişim elde edersiniz.
Halı perakendecisi Ruggable için Shopify’a geçiş yaptıktan sonra sonuçlar açıktı. Ortalama müşterileri satın almadan önce siteyi birden çok kez ziyaret ediyor ve her ziyarette sitenin hızlı ve güvenilir olduğundan emin olmaları gerekiyordu. Shopify’ın altyapısından kaynaklanan gelişmiş site hızı ayrıca SEO ve genel görünürlüklerini etkileyerek doğrudan karlılıklarını artırdı.
Ruggable’ın ürün yönetimi direktörü Daniel Graupensperger, “Site müşterilerimiz için çok daha hızlı, bu da dönüşüm ve SEO artışlarına yol açıyor. Google artık web sitemizi çok daha hızlı görüyor ve bize çok daha fazla trafik gönderiyor, bu harika,” diye düşüncelerini paylaştı.
Sitenizin performansı hakkında merak ediyorsanız, karşılaştırmalara – ve rakiplerinize – karşı nasıl durduğunuzu görmek için ücretsiz bir site hızı analizi alabilirsiniz.
İlk sunucu yanıt süresini azaltma hakkında SSS
İlk bayt süresi (TTFB) neden web sitesi performansı için kritik bir ölçümdür?
İlk Bayt Süresi (TTFB), e-ticaret web sitesi performansı için çok önemli bir ölçümdür çünkü sunucunun potansiyel bir müşterinin tarayıcısına veri göndermeye başlaması için geçen sürenin doğrudan bir ölçüsüdür. Modern e-ticaret siteleri çok sayıda sunucu isteği gönderir, bu nedenle düşük bir TTFB, barındırma altyapısının verimli sunucu yanıtları sağlayabileceğinin önemli bir göstergesidir. TTFB, hızlı bir kullanıcı deneyimi sunmak için çok önemlidir, bu da sırasıyla etkileşim oranlarını artırır, dönüşümleri artırır ve bir kullanıcının siteden ayrılma şansını azaltır. Ayrıca, birçok arama motoru algoritması site hızını bir sıralama faktörü olarak içerdiğinden daha iyi SEO performansı sağlar.
Sitemin sunucu yanıt süresini nasıl doğru bir şekilde ölçebilirim?
İlk Bayt Süresi, sitenizin sunucu yanıt süresini ölçmek için kolayca erişilebilen bir metriktir. Bu, Google PageSpeed Insights veya GTmetrix gibi tarayıcı tabanlı performans test araçları ile ölçülebilir. Daha ayrıntılı bilgi için, CPU kullanımını, bellek tüketimini ve disk G/Ç’sini görmek için sunucu tarafı izleme araçları kullanabilirsiniz. Ağ izleme araçları, tıkanıklık alanlarını, potansiyel darboğazları ve yoğun trafik zamanları için yeterli bant genişliğiniz olup olmadığını belirleyecektir. Bu yaklaşımların bir kombinasyonuyla, web sitenizin sunucu performansının tam bir resmini elde edebilir ve optimizasyon alanlarını belirleyebilirsiniz.
Sunucu yapılandırması ve barındırma seçimi web sitemin yanıt süresini etkileyebilir mi?
Sunucu yapılandırması ve barındırma seçimi, sunucu yanıt süresi üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Gelen istekleri hızlı bir şekilde işlemek ve yanıtlamak için bol miktarda CPU, RAM ve depolama alanına sahip, iyi kaynaklı ve optimal olarak yapılandırılmış bir sunucu gereklidir. E-ticaret siteleri için bu, hızlı, güvenilir e-ticaret operasyonları için temeldir ve potansiyel alıcılara sorunsuz bir deneyim sağlar. Shopify gibi, sağlam, dağıtılmış ve optimize edilmiş bir altyapıyı sürdürmeye dahili kaynaklar ayırmış bir barındırma sağlayıcısı, barındırdığı her web sitesi için düşük sunucu yanıt süreleri sağlayabilir. Dağıtılmış bir sunucu ağı, yüksek bant genişliği bağlantısı ve global bir CDN sunan bir sağlayıcı, dünyanın neresinden erişirlerse erişsinler kullanıcıların web sitenize hızlı bir yanıt süresine sahip olmalarını sağlar.
Web sitemin sunucu yanıt süresini iyileştirmek için hangi adımları atabilirim?
Bir e-ticaret sitesi için sunucu yanıt süresini iyileştirmek, teknik optimizasyon, sürekli izleme ve yüksek performanslı altyapı sunan bir barındırma sağlayıcısıyla çalışmayı içerir. Ayrıca bir CDN kullanmak, veritabanlarını ve uygulamaları optimize etmek ve önbelleğe almayı kullanmak site hızınızı ve sunucu yanıt sürelerinizi iyileştirebilir. Sunucu yanıt sürelerini sürekli iyileştirmek için, teknoloji altyapınızı düzenli olarak yükseltmeyi, sektördeki gelişmeler hakkında güncel kalmayı, site performansınızı düzenli olarak izlemeyi ve performans sorunlarını belirlemek ve ele almak için müşteri geri bildirimlerine öncelik vermeyi planlamalısınız.
Sunucu yanıt süresini azaltmak SEO ve kullanıcı deneyimini nasıl etkiler?
Modern satın alma deneyimleri, kişiselleştirilmiş öneriler, gelişmiş arama, hedefli promosyonlar ve geniş ürün envanterlerini içerir ve bunların tümü sunuculardan bilgi istemek ve yanıtlar almayı gerektirir. Müşterilerinizin e-ticaret sitenizde harika bir kullanıcı deneyimine sahip olmasını sağlamak için, her etkileşimi mümkün olduğunca hızlı hale getirmek için hızlı bir sunucu yanıt süresine sahip olduğunuzdan emin olmak istersiniz. Çalışmalar, düşük sunucu yanıt sürelerine sahip hızlı web sitelerinin daha yüksek etkileşim oranlarına sahip olduğunu ve daha iyi dönüşüm sağladığını göstermiştir. Çoğu arama motoru algoritması site hızını bir sıralama faktörü olarak içerdiğinden, sunucu yanıt sürenizi azaltmak genel SEO performansınızı iyileştirir.