Share This Article
Ürün düzeyindeki sonuçları incelemenizi ve hangi ürünlerin reklamını yapacağınızı ayarlamayı kolaylaştıran Etsy Ads kontrol panelindeki iyileştirmelerden yararlanın.
Etsy Ads kontrol panelinizdeki veriler, kampanya yürütürken bilinçli kararlar vermenize yardımcı olabilir. Mevcut bilgileri düzenli olarak gözden geçirmeniz, reklamlarınızı sezonluk trendlere, envanter değişikliklerine ve gelişen pazarlama hedeflerine göre optimize etmenizi sağlar. Etsy Ads kampanyası yürütürken yeni verilere dair genel bir bilgi edinmek ve mağazanızın performansına göre yaklaşımınızı düzenlemeye yönelik ipuçları edinmek için okumaya devam edin.
İyileştirmelere genel bakış
Reklamını yaptığınız her listeleme için tıklanma oranını ve reklam harcamalarından elde edilen geliri (ROAS) artık Etsy Ads panosunda görebilirsiniz. Tıklanma oranı, tıklamayla sonuçlanan reklam görüntülemelerinizin yüzdesidir. ROAS, reklama yatırdığınız her dolardan ne kadar gelir elde ettiğinizi gösterir.
Bu ayrıntılı istatistikler, hangi reklamların en fazla trafik ve kârı getirdiğini daha iyi anlamanıza yardımcı olur. Bu sayede reklam bütçenizden en iyi şekilde yararlanabilirsiniz. Bu sayfada reklamını yaptığınız listelemelerin her biri için tüm bu istatistikleri görebilir ve performanslarına bağlı olarak listelemelerin reklamını hızlı bir şekilde açıp kapatmak için aç-kapa düğmesine tıklayabilirsiniz.
Listeleme düzeyinde düzenlemeler yapın
Etsy Ads kampanyasını ilk kez yayınlamaya başladığınızda tüm aktif listelemelerinizin reklamını yapmanızı öneririz. Etsy Ads kampanyanız en az bir ay yayınlandıktan sonra, performansa bağlı olarak hangi listelemelerin reklamını yapacağınızı belirleyerek ücretli reklamlarınızı optimize edebilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken metrik: ROAS
En iyi performans gösteren listelemelerinizi belirlemenin yaygın yollarından biri, hangi listelemelerin reklam harcamalarından en yüksek getiriyi (“ROAS”) sağladığına bakmaktır. ROAS hesaplaması önemli bir soruyu yanıtlar: Reklama harcanan her 1 USD kaç dolar getiriyor?
ROAS, sektöre göre büyük farklılıklar gösterir ancak kullanılan genel değer 2,8 ROAS’tır. Performans metriği hesaplamaları hakkında daha fazla bilgi edinmek için Reklam Performansınızı Anlama bölümünü inceleyin.
Özel bir değer oluşturmak için son 30 gündeki toplam gelirinize bakıp bu sayıyı toplam maliyetinize bölerek mevcut ROAS ortalamanızı hesaplayın.
Listelemelerinizde gördüğünüz ROAS aralığına bağlı olarak, aşağıdakiler de dahil olmak üzere optimizasyon düzenlemeleri yapabilirsiniz:
- Bütçenize odaklanın: İyi performans göstermeyen ürünlere harcama yapmayın (30 günlük toplam gelirinizin toplam maliyetinize bölünmesiyle hesaplanan mevcut ROAS ortalamanıza bakın) ve bu parayı daha fazla görüntüleme ve satış elde eden listelemeler için kullanın.
- Sezonlara göre değişiklikler yapın: Her bir ürüne olan ilginin sezonlara göre nasıl değişiklik gösterebileceğini düşünün ve müşterilerin ilgisini çekecek şekilde hangi listelerin reklamını yapacağınızı belirleyin.
- Yeni ürünleri ön plana çıkarın: Test etmek istediğiniz başka listelemeler varsa (heyecan verici yeni bir ürün grubu gibi), müşterilerin nasıl tepki vereceğini görmek için mükemmelin altında olan listelemelere harcadığınız bütçeyi kısıp bunu yeni ürünlerin reklamını yapmak için kullanabilirsiniz.
Dikkat edilmesi gereken metrik: Tıklanma oranı
Düşük tıklanma oranları (Click Through Rate – CTR), arama sonuçlarında ürünlerinizi görüntüleyen müşterilerde daha iyi yankı uyandırmak için listelemelerinizdeki faktörlerde düzenlemeye gitmenizi teşvik edebilir. Ana fotoğrafınızı değiştirerek veya başlığınızı ve/veya etiketlerinizi alıcıların ürünle ilgili beklentilerini karşılayacak şekilde güncelleyerek nasıl etkileşim alacağınızı test edin. Görüntüleme sayısı yüksek ancak tıklanma oranı düşük olan listelemeler için Satışa Dönüşen Listelemeler bölümünde optimizasyona dair daha fazla ipucu bulabilirsiniz. Bu listelemeler için hâlâ dönüşüm elde etmiyorsanız, bunların reklamını yapmayı bırakıp bütçenizi güçlü ROAS değeri sağlayan listelemeler için kullanmayı düşünebilirsiniz.
Daha fazla bilgi için Reklamını Yapacağınız Ürünleri Belirlemek için 3 Strateji bölümünü okuyun.
Takipte olun ve gerekli düzenlemeleri yapın
Kampanyanızı takip etmeye devam edin ve düzenleme yapacağınız her seferde değişiklik yapmadan önce veri toplamak için kendinize zaman tanıyın. Yeni kampanyanızın optimizasyonuna zaman tanımak için her büyük değişiklikten sonra yaklaşık bir ay beklemenizi öneririz.
Yazının orijinal metnine ulaşmak için tıklayınız.